Beursorganisator Easyfairs kondigde op 16 juli 2020 een samenwerking aan met SGS, de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Deze kritische autoriteit is internationaal erkend. Met deze samenwerking wil Easyfairs zijn engagement kracht bijzetten om de gezondheid en het welzijn van zowel bezoekers als exposanten, maar ook van de partners en eigen medewerkers, op alle Easyfairs evenementen en locaties te garanderen.

Update september 2020

De gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de locatie van VTU Uitvaart Vakbeurs – Evenementenhal Gorinchem – zijn in september 2020 met succes geauditeerd door SGS. Hun positieve controle bevestigt dat wij een veilige plek bieden om elkaar te ontmoeten en zaken te doen. Wij zetten deze protocollen ook in voor andere locaties waar wij een beurs organiseren.

 

“We willen er zeker van zijn dat ieder bezoek aan onze evenementen en locaties veilig verloopt”, zegt CEO en oprichter van de Easyfairs Group Eric Everard. Hierin gaat Easyfairs verder dan welke beursorganisatie dan ook, omdat we alles-op-alles zetten om de meest veilige plek te creëren om samen te komen en zaken te doen.

 

De keuze voor SGS is een logische stap: een wereldleider met jarenlange ervaring en bewezen staat van dienst voor het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor schoonmaak en hygiëne. SGS zal Easyfairs ondersteunen op al zijn evenementen en expohallen over de hele wereld door:

  • De aangescherpte hygiëne- en ontsmettingsvoorschriften op de evenementen en locaties van Easyfairs te controleren.
  • De opleidingen goed te keuren die Easyfairs aan zijn meest ervaren medewerkers geeft om hen te leren de verbeterde gezondheids- en veiligheidsvoorschriften toe te passen.
  • Een controle- en monitoring programma te ontwikkelen om er zeker van te zijn dat de normen op alle evenementen worden nageleefd.

“De evenementensector heeft een grote verantwoordelijkheid met betrekking tot gezondheid en veiligheid. We zijn dan ook zeer blij om samen te werken met Easyfairs voor de implementatie van een bewakingsprogramma waarbij onze technologische oplossingen worden ingezet om de bezoekers en exposanten van hun evenementen in de komende jaren het nodige comfort te bieden”, aldus Peter Possemiers, Executive Vice President van SGS Environment Health and Safety services.


Die aanpak biedt Easyfairs de zekerheid dat zijn gehanteerde voorschriften worden gecontroleerd en goedgekeurd, en dat alle Easyfairs locaties en events, eens ze de deuren weer openen, van SGS een label krijgen als bewijs dat ze het programma met succes hebben geïmplementeerd. Voor Evenementenhal Gorinchem is dit SGS-label dus reeds behaald.

 

“Live evenementen zullen dadelijk een belangrijke rol spelen in het economisch herstel”, voegt Everard daar nog aan toe. “Daarom is het essentieel dat we al het mogelijke doen om onze event locaties schoon te houden zodat we ieders gezondheid en veiligheid kunnen garanderen en het vertrouwen van onze communities weer aan kan sterken. In dat opzicht stellen we al ons vertrouwen in SGS, de global benchmark voor kwaliteit en integriteit.”

OVER SGS

SGS is de wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, en staat bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2600 kantoren en laboratoria met meer dan 94.000 werknemers. Door samen te werken met SGS weet u dat de nieuwe voorschriften zijn goedgekeurd en aangepast, en dat ze voldoen aan lokale vereisten en aanbevelingen. Onder dit programma kunnen individuele etablissementen die de voorschriften naleven een officieel keurmerk voor reiniging en ontsmetting ontvangen, uitgegeven door SGS, na voltooiing van een uitgebreide lokale audit.

Deel dit bericht

Scroll naar top