Stiltebeeld
Stiltebeeld

Stiltebeeld

Over ons

Stiltebeeld: Unieke lichaamsafgietsels als troost en herinnering
Kinderknuistjes van giethars, een bronzen volwassen handafdruk, een babyvoetje als hangertje in goud, lichaamsafdrukken, portretten of een dodenmasker. Monique Derks van Stiltebeeld maakt unieke en tastbare herinneringen van dierbaren.
Deze lichaamsafdrukken worden zorgvuldig direct vanaf het lichaam afgegoten met behulp van natuurlijke materialen. Monique kan deze lichaamsafdrukken bij leven, tijdens ziekte of na overlijden maken. Zélfs na een ongeval of suïcide, indien de situatie het mogelijk maakt, kan er nog een handafdruk als herinnering worden gemaakt. Het afgieten gebeurt respectvol en op locatie. De handafdrukken kunnen enkelvoudig gemaakt worden, maar het is ook mogelijk om mét de overledene, met twee of drie personen tezamen, een mooi handenbeeld als herinnering te maken. De as van een dierbare kan daarna, indien gewenst, ook in het beeld verwerkt worden. De beelden kunnen in hars, gips of brons uitgevoerd worden. Er kan eventueel ook een persoonlijk vervaardigd herinnerings- of troostbeeld van de afdrukken gemaakt worden waarbij persoonlijke elementen of wensen toegevoegd worden. Al uw persoonlijke ideeën kunnen besproken en bekeken worden zodat u een uniek en bijzonder persoonlijk beeld vervaardigd ziet worden wat helemaal aansluit bij uw persoonlijke wensen en herinneringen.
Deze letterlijk ‘tastbare herinneringen’ helpen mee om een intense gebeurtenis met het bijbehorende verdriet te ondersteunen tijdens de rouw- en verdrietverwerking. Vooral de afdrukjes van te vroeg geboren en zeer premature baby’s, overleden pasgeborenen en kinderen zijn veelgevraagd. Sinds een aantal jaren maakt Monique ook sieraden/hangertjes in zilver of goud, bijvoorbeeld van de vlakke voet- of handafdrukjes van prematuur geboren baby’s. Ook digitaal verkleinde afdrukken van de hand(en) van dierbare volwassenen in goud of zilver vormen een kostbaar en mooi gedenksieraad voor de nabestaanden. Zo kan een moeder haar kindje letterlijk op haar hart dragen, of rust de hand van de overleden dierbare écht bijna letterlijk als sieraad op je hart. Deze verkleiningen van volwassen handafdrukken kunnen als halssieraad of bedeltje vervaardigd worden waarin tevens een beetje as of een gravering kan worden aangebracht.
Uniek in Nederland is Stiltebeeld met de vervaardiging van driedimensionale 1:1 portretten van premature baby’s. Dit zijn letterlijke afdrukken van het volledige gezichtje/ hoofdje rondom van het premature kindje, zodat de ouders voor altijd een driedimensionaal aandenken aan hun kindje bij zich kunnen hebben. De ouders kunnen het als een soort ‘buste’ neerzetten of, misschien liever wat meer privé en meer persoonlijk, in een mooi doosje bewaren om er samen af en toe nog eens naar te kijken.
Van deze portretjes kunnen eventueel ook weer digitale verkleiningen worden vervaardigd waarna hier weer gouden en zilveren sieraden gemaakt kunnen worden bij wijze van een soort klein ‘medaillon’.
Stiltebeeld is hiermee uniek, en de enige in Nederland die deze mogelijkheden tot het afgieten of portretteren van prematuren of overleden kindjes aanbiedt. Dit resulteert vaak in een mooi, onvervangbaar, uniek en kostbaar sieraad of aandenken aan een veel te vroeg overleden ‘rupsje’ wat helaas nooit ‘tot een mooie vlinder’ is kunnen uitgroeien.
Voor meer informatie bekijk de website www.Stiltebeeld.nl

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top