De Wilgenstudio

Over ons

De Wilgenstudio, een modern en dynamische vlechtbedrijf, waar design, ambacht en ecologie hand in hand gaan. Gespecialiseerd in het vlechten van grafmanden en grafbaren, van eigen biologische teelt. Naast de wilgen worden de andere materialen lokaal verkregen, zoals het wol van schaapskuddes die grazen op de heide in Drenthe en de Veluwe en hout van duurzame bosbouw van Staatsbos beheer.

Naast de grafmanden en baren worden er ook ornamenten gemaakt voor bij de afscheidsceremonie, zoals vazen en manden om in te kunnen bloemschikken, maar ook mooie harten en kandelaars om naast de nabestaande te plaatsen. De wilgenstudio zoekt naar zachtheid en uniekheid, zo is er een grafmand met wol gevilte deksel, voor een warme laatste aanraking.

De uitvaartproducten van de Wilgenstudio zijn LVC goedgekeurd, dus geschikt voor alle crematoria in Nederland. Tevens geschikt voor alle begraafplaatsen, waaronder ook de natuurbegraafplaatsen.

De producten van de Wilgenstudio onderscheiden zich op het gebied van duurzaamheid, wegens gebruik van lokale producten, dus geen vermenging met b.v. Rotan of Pitriet, waarvoor oerwouden in Indonesië moeten worden gekapt, of import uit het buitenland, waardoor de co2 uitstoot opgevoerd zal moeten worden. Binnen de Wilgenstudio wordt de ecologische voetprint zo klein als mogelijk gehouden, wetende dat ‘duurzaam’ en ‘eco’, zoveel verder gaat dan alleen het gebruik van een natuurlijke grondstof. Hierover meer op onze website www.dewilgenstudio.nl.

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top