Bloemenband.nl
Bloemenband.nl

Bloemenband.nl

Over ons

Bloemenband = Ogentroost.

Een innovatieve en liefdevolle laatste bloemenomhelzing.


Kunstenares Jantine Kraaijeveld innoveert sinds april 2020 uitvaarten en begrafenissen met een nieuw troostend product voor de uitvaartwereld.
De Bloemenband is een op maat genaaide rouwband van textiel, die stijlvol kan worden aangebracht op een open of gesloten kist of mand.

“In 14 maanden tijd verloor ik tijdens de eerste Corona-golf zeven zeer dierbare vrienden en familieleden waaronder mijn beste vriend en mijn broer. Traditionele bloemstukken voelden niet als de juiste uiting van ons verdriet en medeleven en ik wilde de wereld mijn “band” met hen laten zien. Daarom bedacht en maakte ik een band met bloemen erin gestoken, die als een troostrijke omhelzing om hen heen zat. Al tijdens die eerste uitvaarten bleek het product zo helend en verbindend te werken voor de nabestaanden dat ik deze periode heb gebruikt om het product verder te ontwikkelen.” aldus Jantine.

Inmiddels is het product verder ontwikkeld en in verschillende kleuren, modellen en stoffen te bestellen. De banden worden allemaal op maat gemaakt.

Een Bloemenband kan zelf worden aangebracht en gevuld worden met bloemen.
Familieleden, vrienden en andere genodigden kunnen gevraagd worden een bloem in de band steken.
Samen creëert u een prachtig bloemenritueel dat een troostend gebaar is voor alle aanwezigen. Een Bloemenband mag mee naar de laatste rustplaats.

Een Bloemenband kan ook worden gebruikt bij asverstrooiing en wordt dan om een boom gestrikt of om een lantarenpaal.

Na crematie kan er ook een Bloemenband worden besteld voor om de urn.

Bij herdenkingen zoals bijvoorbeeld dodenherdenking word de Bloemenband in de kleuren van de Nederlandse vlag geproduceerd.

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top