Veel gestelde vragen over VTU Uitvaart Vakbeurs

Vanaf 26 juni zijn beurzen en evenementen in Nederland weer toegestaan. Met 100% van de bezoekerscapaciteit en zonder 1,5 meter afstand. Wij zijn ons ervan bewust dat u hier mogelijk vragen over heeft. Wij hebben getracht om de meest gestelde vragen hieronder zo duidelijk mogelijk voor u te beantwoorden.

In deze vierde stap zijn evenementen met doorstroom (zoals beurzen en festivals) weer toegestaan. Dat betekent dat wij vanaf 26 juni weer beurzen en evenementen mogen én gaan organiseren. En het belangrijkste: beurzen en evenementen mogen weer georganiseerd worden met 100% van de bezoekerscapaciteit en ook de 1,5 meter afstand kan worden losgelaten tijdens een beurs of evenement.

Heel kort samengevat zijn er twee opties:

• Optie 1: Maximale capaciteit doorstroomlocaties berekenen op 1 persoon op 10m2 inclusief maatregelen, zoals mondkapjes, 1,5 meter afstand, triage, scheiden van bezoekersstromen en reservering vooraf
• Optie 2: Indien bij binnenkomst gecontroleerd wordt op herstel- of vaccinatiebewijs of negatieve test kunnen na deze controle alle maatregelen worden losgelaten. Dus géén mondkapjes en 1,5 meter afstand

Vooropgesteld: wij volgen altijd het advies vanuit de Nederlandse overheid. Naast deze grote stap 4, is er ook nog een laatste, vijfde stap. In deze laatste stap wordt er gestopt met toegangsbewijzen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer deze laatste stap wordt gezet.

Tot het moment dat de Nederlandse overheid anders besluit, kiest Easyfairs Nederland voor al haar beurzen en evenementen voor optie 2. Dat betekent dat wanneer stap 4 nog in werking is, er bij binnenkomst gecontroleerd wordt op herstel- of vaccinatiebewijs of negatieve test. Hierdoor kunnen onze beurzen en evenementen weer doorgaan zoals van ouds. Dat wil zeggen: met 100% van de bezoekerscapaciteit en zonder mondkapjes, 1,5 meter afstand en ga zo maar door. Ons besluit wordt gesteund door o.a. de lokale overheden met wie wij nauw in contact staan.

Tot het moment dat stap 5, de laatste stap, nog niet is ingegaan, wordt er gecontroleerd bij binnenkomst op herstel- of vaccinatiebewijs of negatieve test. Deze controle wordt gedaan aan de hand van de CoronaCheck App. Hierop kunnen mensen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, negatief zijn getest op corona of corona hebben gehad.

Ja, dat klopt. Wij volgen hiermee de richtlijnen vanuit de overheid die aangeven dat evenementen met doorstroom (zoals beurzen en festivals) weer door kunnen gaan, omdat de coronasituatie mede door het vaccinatieprogramma aanzienlijk is verbeterd. Ook wij zijn van mening dat het veilig en verantwoord is om weer beurzen en evenementen te laten plaatsvinden. Bovendien organiseren wij voornamelijk regionale en nationale beurzen en evenementen. Hierdoor kunnen wij razendsnel opstarten, ook omdat wij niet tot nauwelijks hinder ondervinden van belemmeringen van internationaal reisverkeer. Of we nu kunnen opstarten vanuit stap 4 of stap 5, alle draaiboeken liggen klaar om weer van start te gaan.

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk. Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie hebben ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.

Wij hebben in de afgelopen periode een grootschalig onderzoek gedaan onder bezoekers van beurzen die dit najaar plaatsvinden. In totaal namen meer dan 6.000 respondenten hieraan deel. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers van plan is om dit najaar weer beurzen te gaan bezoeken. Bovendien is deze enquête afgenomen voor de persconferentie van 28 mei j.l., waarin bekend werd gemaakt dat de kans groot is dat evenementen vanaf 26 juni weer zijn toegestaan. Wij verwachten dat de bereidheid onder bezoekers na deze persconferentie verder is toegenomen.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid.

In eerste instantie volgen wij de maatregelen vanuit de overheid. Wij hebben in ieder geval in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.

Ja, de horeca op onze beurzen en evenementen is geopend. Ook hierin volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid.

In geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Als er een mogelijkheid wordt geboden op de beurs- of eventwebsite om u in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan raden wij u dat van harte aan. Verder adviseren wij u om onze website en social media kanalen te volgen.

Scroll naar top